Fotografiska; Robert Mapplethorpe

Modeller Ken Moody, Patti Smith och Robert Mapplehorpe.

Emmaboda

Lite försent skriver jag ut bilderna från min engångskamera jag hade med på Emmaboda.
Bild 1. Calle och Oliver i vårt camp.
Bild 2. Rikard och jag hittade ett flak med öl.
Bild 3. Jag, Hedvig och Calle.
Bild 4. Sean och Hanna också i vårt camp.

23.03


Min jättefina vän Petronella av mig.
Idag har jag haft en så bra dag. Klockan elva imorse mötte jag upp Amelie på slussen för att gå på fotografiska och se Robert Maplethorpes utställning. Strax efter tolv var Amelie tvungen att springa därifrån, för hon skulle jobba. Så jag gick omkring där själv lite. Tittade på en dokumentär om Robert och sög in en massa inspiration av hans fotografier. Jag tog en kaffe på kaffet högst upp, läste och njöt av utsikten innan jag gick ner till shoppen och köpte en musikdokumentär om Patti Smith som heter "Patti Smith dream of life". Jag hade redan sett den på internet och bestämt mig för att jag skulle köpa den. Sen begav jag mig hemåt.
Petronella kom och jag var tvungen att ta vägen nånstans med min inspiration och lust att fota.

Paris

Ungefär i samma veva som vi bestämde oss för att åka till Köpenhamn blev jag tillfrågad att följa med till Paris för att plugga franska. Efter mycket om och men bestämdes det att vi skulle åka dit i två veckor i början av augusti. Jag flög till Paris själv för att träffa Amelie som redan hade varit där några dagar. Vi lånade hennes äldre brors lägenhet i Belleville (Paris lilla chinatown) medan han var i Sverige med sin familj. Den första av våra två veckor gick vi på en skola, Alliance Francais, och repeterade mest det vi redan kunde men fick prata endast franska med vår lärare och andra elever. Andra veckan gick vi inte i någon skola utan levde bara som turist, fastän vi kände oss som riktiga parisare vi det laget.
Bild 1. Jag av Amelie
Bild 2. Marknad utanför vår lägenhet av Amelie.
Bild 3. Amelie och jag av Ameli.
Bild 4. Regnbåge i Montmartre av Amelie.
(Eftersom att jag bara fotade med min analoga kamera och inte har skrivit ut dom än kan jag bara visa Amelies bilder.)
I Paris. Lär dig franska men prata engelska med franska killar. Bli bjuden på middag på Cartier, och ät sniglar och råbiff. Sitt och drick öl och vänta på killar med lockigt hår. Handla vintage kläder alldeles för billigt. Åk till Versaille och lek Marie Antoinette. Ät falafel i Le Marais bredvid synagogan. Bli bjuden på öl av en gammal gubbe. Gå runt på gatorna och känn dig som en riktig parisare.

Köpenhamn

Fyra veckor innan årets påsklov bestämde jag och fyra kompisar från min teaterklass i skolan att vi skulle åka till Köpenhamn. Med tanke på att vi inte kände varandra så bra allihopa, vi hade nyligen börjat ettan tillsammans i gymnasiet, visste vi verkligen inte hur resan skulle bli. Men en fredagkväll efter att vi varit och sett en pjäs med skolan åkte vi hem till Erika som bor närmast Arlanda och åkte morgonen efter till Kastrup i Köpenhamn. Vi skulle bo på ett vandrarhem som hette Sleep in Heaven. Rummet där vi skulle bo var ett rum för sex personer. Eftersom vi bara var fem personer hade vi alltid en sjätte okänd person som bodde med oss.
Bild 1. Cora och Alice av mig.
Bild 2. Erika av mig.
Bild 3. Till vänster från Erika, längst ner, Cora, jag, Petronella och Alice (alla vi som åkte).
I Köpenhamn. Sov på billigt vandrarhem och sitt i ölträdgården. Gör abslout ingenting på dagarna. Gå på baren Tjilipop och drick en öl och ta sen en taxi och se vart du hamnar. Gå och lyssna på reagge på Rust och ät god vegetarisk middag på en resturang med äcklig öl. Stuka foten i högklackat efter lite för många drinkar i en öppen bar och ragga på killar utanför mataffären.

Berlin

I år har jag varit i Berlin med mina tre närmaste vänner, Lydia, Dina och Nora. Vi åkte dit på sportlovet och var där i fyra dagar och tre nätter. Vi hyrde en liten halvsunkig lägenhet som vi hittade på internet. Vi drack öl, åt döner kebab och träffade trevliga människor. Emma och Emily var också där samtidigt.
Bild 1. Nora av mig
Bild 2. Lydia av mig
Bild 3. Från vänster: Nora, Emily, Dina, Jag och Lydia av Emma
I Berlin. Gå på Kastanjen Allee och titta på Street Art och sitta på barer. Köp second hand skor ändå från 30-talet. Handla kläder för kilopris. Gå på Kunstverke och förintelsemuseet. Och ät döner kebab till lunch för 2 euro.

9 svart kofta


8 ett sommardygn


Fotat med min analoga kamera.
Saknar lite sommar när jag ser de här fotona. Fotona kommer från ett dygn i början av sommaren då jag och Lydia vaknade upp hemma hos henne, åt frukost på hennes soliga balkong med utsikt över hela Norrmalm. Vi träffade upp några vänner och spenderade hela natten på hennes båt vid Djurgården och drack öl och lekte lekar. Natten avslutades med en McDonald-frukost i Kungsträdgården klockan sju på morgonen. Åh, Stockholm är riktigt fint tidigt på morgonen när ingen annan är vaken än.

17.23

Petronella och katt.
Jag och Petronella gick från skolan för att fika dyrt på Saturnus. Sen gick vi till Urban Outfitters och tittade på roliga saker. Vi hittade ett vykort på en katt.

23.24

Notis. Äter Tuc, små kex, i min säng.
Fastigheten håller på att renovera vårat källarförråd i huset och har därför bett alla rensa ut allt som kan slängas. Däriblan en massa cyklar. Jag och min pappa var precis nere där för att rädda våra cyklar och jag hittade en vit jättefin cykelkorg ingen ville kännas vid. Den fick byta plats med min stora svarta korg på min rostfärgade gama cykel. Jättefint blev det. Vi hittade också en ljusblå gammal flickcykel och pappas gamla gröna herrcykel som han bestämde sig för att renovera. Cyklar är så himla fint.
Ph, jag i Paris av Amelie

Patti Smith

Patti Smith kommer till Stockholm nu i veckan. Ville verkligen gå på hennes konsert, men biljetterna är utsålda. Läs hennes bok Just Kids. Den är så bra.

3 ett månsteg


13.23


Söndag morgon. Eller kanske mitt på dagen.
När Söndag återigen blir en dag för studier. Jag har hittat en himla bra serie. Jag tittade på första säsongen för ett tag sedan. Min mamma lånade hem den av en kollega. Nu tittar jag på den igen tillsammans med mina syskon. "Bored to death" heter den.
Igår var jag och några vänner i en lokal som också är en sexshop. Lokalen tillhör en väns pappa. Ja, det var riktigt roligt. Orvar var också där. En silvrig, smal, snabb och len hund. Det är typ Orvar.
Emmas bild

23.39


Magont på nåt vis. En kille jag träffade i Paris började prata med mig idag. Han blev så fascinerad över att jag var i Sverige nu. Hur kan man vara det? Sverige som är det lättaste landet att vara i. Men jag saknar Paris. Vill tillbaka dit. Äta frukost i Le Marais, dricka öl på aux folies och äta ändlöst med små godisar från tunnelbaneautomaten.
Min lillebror har tydligen fått för sig att jag är dyster, han har nyss lärt sig det ordet, och kom idag för att pussa och krama mig efter skolan. Han hade tänkt på det och hans lösning, som han kallade det, var att jag var ledsen för att jag inte fick åka tillbaka till Paris. Haha, han är så fin.

RSS 2.0